Coveris UK, winnaar Recycling & Sustainability Award

Coveris
24-07-2018 

Coveris UK, winnaar van de jaarlijkse FINAT Recycling & Sustainability Awards

Coveris UK, winnaar van de jaarlijkse FINAT Recycling & Sustainability Awards. Coveris ontving deze prijs tijdens het 2018 FINAT congres (European Label Forum) in Dublin.

Verpakkingen

Coveris biedt oplossingen die de veiligheid, kwaliteit en het gebruiksgemak van producten die we dagelijks gebruiken, verbeteren. In samenwerking met de meest gerespecteerde merken ter wereld, ontwikkelt Coveris verpakkingsproducten die alles beschermen, van het voedsel dat we eten, tot medische benodigdheden, tot het touchscreen-apparaat in onze zakken.

Circulaire economie

Coveris ontving de prijs voor de innovatieve initiatieven voor recycling en afvalvermindering in de toeleveringsketen. Via een uniek proces haalt Coveris productie-, klanten- en restafval uit de ‘supply chain’ en recyclet jaarlijks meer dan 6.500 ton bedrijfsafval – het equivalent in gewicht van ongeveer 4.300 auto’s in de UK.

Met deze innovatie mocht Coveris de hoogste milieuprestatie voor circulaire economie ontvangen. Op 6 juni werd in Dublin tijdens het FINAT European label Forum, deze Recycling & Sustainability Award uitgereikt.

Organisatie in handen van Lejeune

Lejeune heeft de gehele organisatie van de wedstrijd verzorgd, van het bepalen van de beoordelingscriteria tot aan de promotie en de uiteindelijke prijsuitreiking. Tevens heeft Lejeune in samenspraak met experts van FINAT de jury samengesteld en het beoordelingsproces begeleid.

Meer informatie over Coveris is te lezen op de website van Coveris UK