Dubbel jubileum voor Koninklijke Kartoflex en Lejeune

Kartoflex jubileum14
10-02-2015 

Op 4 november jl. vierde Lejeune Association Management, waar ook Kartoflex zijn secretariaat heeft gevestigd, haar Gouden Jubileum in het Kyocera ADO Stadion in Den Haag. Bij deze gelegenheid werden de nominaties en prijswinnaar van de eerste editie van de Mans Lejeune Award, voor excellente teams van bestuurders en professionals, bekend gemaakt. De Award, vernoemd naar de oprichter van de onderneming, ging uiteindelijk naar Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van webwinkeliers op nationaal en internationaal niveau en hoeder van het ‘Thuiswinkel’-keurmerk (zie ook https://www.lejeune.nl/nieuws/thuiswinkel-org-wint-mans-lejeune-award-2014-2/).

Ook Kartoflex wint een prijs!

Op diezelfde dag viel ook de Koninklijke Kartoflex in de prijzen. Elders werd bekendgemaakt dat het voorstel van het (ARBO) Verbond Papier & Karton en Koninklijke Kartoflex de prijs “Beste RIE-dee “ gewonnen had, voor het stimuleren van het gebruik van RIE-instrumenten. Ten overstaan van de 130 aanwezigen had jubilerend gastheer Jules Lejeune het genoegen de aanwezige Kartoflex bestuurders Peter Klein Sprokkelhorst en Wouter Veenis te verrassen met deze primeur. Eerstgenoemde toonde zich als voorzitter blij verrast, zoals te zien tijdens dit interview: https://www.youtube.com/watch?v=tierzoxQWW0#t=15.

Er viel nog veel meer te vieren. Het 50-jarig bestaan van Lejeune viel aan de vooravond van een kroonjaar in de samenwerking tussen Kartoflex en Lejeune. Op 23 juni a.s. is het 40 jaar geleden dat één van de rechtsvoorlopers van de vereniging, Uniflex, een secretariaatsovereenkomst sloot met het toenmalige Bureau Le Jeune, 9 maanden later (op 1 april 1976) gevolgd door de Vereniging van Kartonnage Fabrikanten (VKF). Na de fusie tussen beide verenigingen werden deze overeenkomsten op 21 augustus 1985 (dit jaar dus 30 jaar geleden!) vervangen door een nieuwe overeenkomst.

Lejeune: dirigent en regisseur op de achtergrond

Gezien het feit dat beide organisaties een groot deel van hun historie samen optrokken achtte het Kartoflex-bestuur het gepast, deze gelegenheid niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Na afloop van de jubileumbijeenkomst in Den Haag overhandigde voorzitter Peter Klein Sprokkelhorst in aanwezigheid van oud-penningmeester Wouter Veenis en Koninklijke Kartoflex secretaris Hans van Schaik een emaillen kunstwerk van muziekbalken uit de Matthäus Passion van kunstenaar Ted Kahmann Gorssel aan Algemeen Directeur Jules Lejeune (zie foto). Thema van het kunstwerk: “L.A.M. – dirigent en regisseur op de achtergrond, in professionele verbinding tussen producenten (leden Kartoflex) en consumenten (klanten).

Samenwerking met Kartoflex loopt als rode draad door geschiedenis Lejeune

Lejeune reageerde op zijn beurt blij verrast: “De samenwerking met Kartoflex en haar rechtsvoorlopers loopt als een rode draad door de geschiedenis van Lejeune Association Management en onze eigen rechtsvoorlopers. Ik ben blij dat het gevoel van verbinding na al die jaren nog steeds wederzijds is. Verenigingen komen en gaan en hun speelveld in de samenleving verandert voortdurend. De essentiële rol van ondernemersorganisaties zoals Kartoflex als platform voor belangenbehartiging, collectieve samenwerking, kennis delen en netwerken is echter onveranderd. Ik kijk er naar uit om onze langjarige samenwerking te verlengen en te vernieuwen in lijn met de veranderende tijdsgeest. Er zit wat ook mij betreft muziek in onze toekomst!”