EFTA Flexo Academy; resultaat van een nieuwe verenigingsstrategie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
22-11-2018 

In 2014 hebben Rogier Krabbendam en Jules Lejeune EFTA – Benelux (de vereniging voor flexografische druktechniek) begeleid bij het opzetten van een nieuwe verenigingsstrategie.

‘EFTA Routekaart 2018’

Opleidingen, techniek en innovatie was 1 van de 4 thema’s van het strategisch plan ‘EFTA Routekaart 2018’ dat destijds is uitgewerkt. In het najaar van 2016 is de vernieuwde opleiding gelanceerd: de EFTA Flexo Academy. De nieuwe opzet is een groot succes en speelt in op een belangrijke behoefte onder de lidbedrijven om hun werknemers op te leiden en meer kennis bij te brengen van het flexografisch druk- en productieproces. Inmiddels wordt alweer de derde editie van deze succesvolle cursusreeks georganiseerd.

Ambities gerealiseerd

‘Internationalisering’, ‘Positionering van flexo’ en ‘Organisatie en leden’ waren de andere 3 thema’s. Als we nu terugkijken in 2018, dan zijn veel van de toen vastgelegde ambities gerealiseerd. EFTA-Benelux is o.a. medeoprichter van FTA Europe, organiseert tweejaarlijks een eigen Flexo Award Competitie en het aantal leden is sindsdien sterk gegroeid.