Expeditie Verenigingsprofessional

vpn
17-09-2014 

Begin augustus was Nashville, Tennessee, het strijdtoneel van de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Association Executives, ASAE. In het gloednieuwe Music City Center verzamelden zich bijna 6000 merendeels Amerikaanse verenigingsprofessionals en aanbieders van diensten aan verenigingen.

Hoewel een indrukwekkend aantal is dit nog maar een fractie van het aantal werkzame personen in de verenigingsindustrie die de Verenigde Staten kent. ASAE (dat als beroepsorganisatie zelf ruim 20000 leden heeft) heeft becijferd dat er in de VS zo’n 15000 verenigingen geregistreerd staan bij de belastingdienst IRS. Deze bieden werk aan zo’n 750000 verenigingsprofessionals (full- en parttime), ofwel gemiddeld 50 werknemers per organisatie.

‘Verenigingen’ is in de VS big business en verenigingsprofessionals zijn trots op hun vak. Lees de hele column van september in VM van Jules Lejeune, algemeen directeur van Lejeune Association Management en als bestuurslid van VPN aanwezig bij het ASAE-congres in Nashville.