FINAT European Label Forum 2018

F – 2018-28 lr
16-07-2018 

FINAT European Label Forum 2018

FINAT, een door Lejeune beheerde internationale ledenorganisatie, hield onlangs haar jaarlijkse congres: FINAT European Label Forum 2018. In Dublin verzamelden zich 250 vertegenwoordigers uit de zelfklevende-etikettenindustrie wereldwijd (drukkers en leveranciers) om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen in hun branche.

Thema’s in de branche

Naast de traditionele marktoverzichten, kwamen de volgende thema’s aan bod:

  • Veranderingen in druktechnieken; hoe digitaal drukken een meerwaarde kan bieden.
  • Voedselveiligheid; migratieproblemen bij etiketten en flexibele verpakkingen.
  • De toekomst van de etikettenindustrie; hoe waarborgen we de toekomst van de etikettenindustrie?
    • Door succesvolle generatieoverdracht van familiebedrijven in converterbedrijven.
    • Door het vinden, inspireren en opleiden van jong talent op de werkvloer.

Door middel van workshops en interactieve sessies konden de deelnemers kritische vragen stellen en nadenken over hun werkwijze en het toekomstige beleid van hun bedrijf.

‘Keynote’ sprekers

Verschillende prominente sprekers waren uitgenodigd om de 250 aanwezigen te inspireren, zoals:

Alastair Campbell: tv-commentator, auteur en strateeg, bekend als directeur communicatie van voormalig Britse premier Tony Blair.

Sarah Sladek: bestverkopende auteur, oprichter en CEO van XYZ University. Haar missie is om bedrijven wereldwijd toekomst vast te maken.

Noreena Hertz: zakengoeroe, schrijfster en omroepster. Noreena is een bekende econoom met een ‘track record’ in het voorspellen van financiële, politieke en business trends.

 

60 jarig bestaan van FINAT

FINAT viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Dit zal o.a. gevierd worden door de lancering van de wedstrijd ‘Labelicious’ .
De ‘Labelicious’ wedstrijd heeft tot doel studenten en jonge professionals in verpakkingsdesign en -productie bewust te maken van de creatieve en technische mogelijkheden carrièremogelijkheden in deze industrie. Het aantrekken en ontwikkelen van jong talent is een van de grootste uitdagingen voor ondernemers in de industrie.”

Voor het volledige rapport van het FINAT European Label 2018 , klik hier.