Ondernemersvereniging Koninklijke Kartoflex brengt bezoek aan MKB-Nederland en het Binnenhof

Kartoflex_koninklijk_logo
17-11-2017 

De Ondernemer en Duurzame Inzetbaarheid Centraal

Donderdag 17 november 2017 was het de Dag van de Ondernemer. Kartoflex was een dag eerder – 16 november 2017 – te gast in de Malietoren bij MKB-Nederland. Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering verzorgde MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen een inkijkje in de Haagse politiek en hetgeen MKB-Nederland doet voor haar leden en de ondernemer.

Haagse Zaken

De ledenvergadering stond in het teken van de zogenaamde “Haagse Zaken”. MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen was uitgenodigd om uit te leggen wat Den Haag nu precies doet voor ondernemers, en wat precies de rol is van MKB-Nederland.

De timing kon bijna niet beter zo vlak na de presentatie van het nieuwe regeerakkoord. Een van de opvallende zaken in het regeerakkoord is de MKB-toets. Van Straalen constateert dat het kabinet in het regeerakkoord “terecht veel aandacht heeft” voor het midden- en kleinbedrijf. “Dat is nog niet eerder zo sterk het geval geweest.” Blij is hij met de komst van de MKB-toets, waarvoor hij precies een jaar geleden een sterk pleidooi hield. De MKB-toets moet ervoor gaan zorgen dat wet- en regelgeving veel beter gaan aansluiten bij en uitvoerbaar zijn in de praktijk van kleine en middelgrote bedrijven. “Het wordt wel eens vergeten, maar 99 procent van het bedrijfsleven ís mkb.” Kartoflex is blij met de extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf vanuit de nieuwe Staatssecretaris van Economische zaken en Klimaat Mona Keijzer.

Kartoflex is volop in beweging, en heeft in het kader van bestuurlijke vernieuwing en continuïteit twee nieuwe bestuursleden benoemd, Richard Houben (CEO Solidus Solutions) en Edgar Bloem (MD DS Smith Almelo). Na afloop van de ledenvergadering werd een bezoek gebracht aan het Binnenhof, waaronder de Ridderzaal en de Tweede Kamer, en werd de dag afgesloten een levendige netwerkborrel aan ’t Plein.

Duurzame inzetbaarheid

Tegelijk met de ledenvergadering van Kartoflex presenteerde het Fonds Collectieve Belangen Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen bij de ingang van de Tweede Kamer aan ’t Plein de zogenaamde “mobiele unit”, waarmee in het kader van het project ‘Vitaal de toekomst in!’ Onder het motto ‘Aandacht voor vitaliteit beweegt je!’ Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de FCB-tour Vitaal & Gezond. Tijdens deze tour komt een mobiele unit één dag op een bedrijf om via verschillende activiteiten de thema’s duurzame inzetbaarheid en vitaliteit in de schijnwerpers te zetten. De mobiele unit is multifunctioneel inzetbaar. Werkgevers kunnen de unit bijvoorbeeld inzetten voor inloop en voorlichting, speeddaten met vitaliteitsadviseurs, workshops of een spreekuur. Met deze campagne – die mede mogelijk wordt gemaakt met ESF-subsidie – ondersteunen sociale partners werkgevers en werknemers in de sector bij het actief werken aan het vergroten van duurzame inzetbaarheid in de sector.

https://www.fcb-verpakkingen.nl/Nieuws/tabid/114/articleType/ArticleView/articleId/222/Officiele-opening-mobiele-unit-Vitaal-de-toekomst-in-op-16-november-2017.aspx

Kartoflex ondersteunt de campagne ‘Vitaal de toekomst in’ van harte, en doet daarnaast ook mee aan het Project Duurzame Inzetbaarheid, dat wordt geïnitieerd – en gesubsidieerd – vanuit ondernemersorganisatie MKB-Nederland. Met dit project ondersteunt Kartoflex haar leden met hand- en spandiensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Kartoflex ontzorgt haar leden en heeft veel aandacht voor de arbeidsomstandigheden binnen de branche. Door samenwerking binnen het Verbond Papier en Karton besteedt Kartoflex veel aandacht aan veilige arbeidsomstandigheden en de gezondheid van de werknemers. Duurzame inzetbaarheid sluit hier naadloos op aan.

www.kartoflex.nl