Verenigingen als bruggenbouwers naar de toekomst

Lejeune.Award.120_60_ani
22-04-2014 

De toekomst is reeds begonnen, en brancheorganisaties zijn er nauw bij betrokken. In 2020 zal samenwerking tussen branches en sectoren net zo belangrijk zijn als het lobbyen richting lokale, nationale en internationale overheden. Succesvolle samenwerking vraagt een andere manier van denken en doen, een benadering die coöperatief is en die branche- en landsgrenzen overstijgt. Langzaam aan ontstaat een complex netwerk van verenigingen, overheden, sectoren en maatschappelijke organisaties die samenwerken om praktische oplossingen te ontwikkelen.

En grensverleggend denken betekent ook dat de meeste conversaties zullen plaatsvinden in de Engelse taal! In de visie van Paul de Ruijter, specialist in scenario planning en adviseur van tal van brancheorganisaties bij het uitstippelen van hun routekaart voor de toekomst, bouwen de voorzitters en directeuren bruggen, die ondernemers verbinden met de toekomst. Succesvolle movers en shakers slagen er niet alleen in, hun eigen achterban te betrekken bij een inspirerend toekomstbeeld, maar ook om nieuwe verbindingen met derden te leggen ten behoeve van een duurzame en technologisch geavanceerde toekomst in een internationale context.

Lees HIER het hele blog (in het Engels) van Paul de Ruijter, directeur De Ruijter Strategie en een van de sprekers tijdens de kick-off bijeenkomst op 15 mei a.s. bij Panteia in Zoetermeer.

‘Visie en toekomstbestendigheid’ is een van de vier onderwerpen die aan bod komen bij de kick-off van de Mans Lejeune Award voor teams van excellente bestuurders en verenigingsprofessionals. Kom op 15 mei a.s. naar Zoetermeer, leer van experts, kom in contact met collega’s buiten uw eigen kring en scherp uw visie aan over dit onderwerp of een van de drie andere onderwerpen. Er zijn aan deelname geen kosten verbonden.

Klik HIER voor het programma en een kort cv van de sprekers.

Meld u nu aan met DIT FORMULIER.

Voor meer blogs in deze reeks, zie onze BLOGPAGINA.