Vouwkarton is veelzijdig en duurzaam verpakkingsmateriaal

LOGO-VOUWKARTON_CMYK (373 x 96)
03-06-2013 

Pro Carton Nederland en ECMA Nederland zijn sinds februari samengegaan tot Vouwkarton Platform Nederland. Dit platform is opgericht om het gebruik van vouwkarton te stimuleren richting klanten en retailers. Niet alleen omdat vouwkarton een duurzaam materiaal is, maar ook omdat het een veelzijdig verpakkingsmateriaal is, dat bovendien
uitstekend bedrukt kan worden.

De vouwkartonnage-industrie bestaat al zo’n 130 jaar. Creativiteit en innovatie staan hier nog steeds centraal. Voorzitter Peter Klein Sprokkelhorst en secretaris Rogier Krabbendam leggen uit dat vouwkarton vaak ten onrechte als ‘oubollig’ wordt beschouwd. Klein Sprokkelhorst: “Als goed voorbeeld kan ik aangeven dat vorig jaar tijdens de Pro Carton/ECMA Carton Award een prachtige winnaar naar voren is gekomen: Taittinger Rose Lens. Een heel simpel concept met een aantrekkelijke bedrukking die perfect aansluit op de inhoud van de verpakking”.

Vouwkarton

De vouwkartonverpakkingen zijn geschikt voor veel producten, zowel food als non-food. Vrijwel elke vorm en uitstraling is mogelijk, aangezien het gemakkelijk te vouwplakken, stansen en bedrukken is. Klein Sprokkelhorst:
“Een aantrekkelijk concept, dat aansluit op de inhoud is de meeste effectieve verpakking, zoals Taittinge Rose Lens
dat heeft gedaan. Merkeigenaar Taittinger Rose Lens koos voor een 3D-verpakking met een sprankelend bubbeleffect. Het resultaat van de verpakking brengt de inhoud, champagne, op deze manier goed naar voren. Volgens de jury had de doos een onmiddellijke aantrekkingskracht en een perfecte kwaliteit, wat bereikt kan worden met drukwerk op karton. “De ‘bubbels’ werden op zodanige wijze gedrukt, dat ze eruit zagen als bolletjes, terwijl ze in principe helemaal plat waren”, aldus de jury.

Lees hier het hele artikel in Vakblad Supermarkt van mei 2013.