Vouwkarton Platform Nederland lanceert campagne rondom hét alternatief voor plastic ‘Vouwkarton is WOW’.

LogoWOW2
18-03-2019 

Vouwkarton Platform Nederland lanceert ‘WOW-karton’ campagne tijdens het NL Packaging Event, dat zal plaatsvinden op 19 en 20 maart in Amersfoort. Bezoekers aan de beursstand kunnen kennis maken met hét alternatief voor plastic. Gepresenteerd worden dé 10 redenen waarom vouwkarton het beste en meest duurzame verpakkingsmateriaal is.

 

Alternatief voor plastic

Hét alternatief voor plastic. Een merk zo aantrekkelijk mogelijk presenteren, een product beschermen en een positieve impact maken op het milieu. Het kan met vouwkarton. Daarmee komt dit duurzame verpakkingsmateriaal volledig tegemoet aan de eisen van de markt. Merkeigenaren en retailers zoeken immers – mede onder druk van nieuwe wetgeving – naar serieuze alternatieven voor plastic.

 

Daadwerkelijk gerecycled

In 2025 moeten alle plastic verpakkingen en producten van recyclebaar plastic zijn. Dat werd besloten in het Plastic Pact, dat recent werd ondertekend door zeventig bedrijven en milieuorganisaties. Het voornemen stuitte direct op forse kritiek, want 100 procent recyclebaar is niet hetzelfde als iets echt recyclen.

Papier en karton tonen al decennialang aan hoe het wel moet, want 87 procent van het ingezamelde papier en karton in Nederland wordt daadwerkelijk gerecycled. Behalve recyclebaar is vouwkarton veelzijdig, duurzaam en gemaakt van hernieuwbare bronnen.

 

Door zijn flexibiliteit biedt vouwkarton geweldige mogelijkheden voor creatieve vormgeving en daarmee een goede presentatie in het schap. Het is aantrekkelijk, perfect bedrukbaar, stevig en vormvast. Vouwkarton verhoogt logistieke efficiency omdat het stapelbaar is en garandeert voedselveilige verpakkingsoplossingen, naar Europese richtlijnen.

Rol Lejeune Association management

Rogier Krabbendam, verenigingsmanager bij Lejeune en adviseur van Vouwkarton Platform Nederland heeft een initiërende en faciliterende rol voor het ‘Vouwkarton Platform Nederland’ en haar leden. Het ontwikkelen van strategische projecten, Marketing activiteiten en ledenprogramma’s, in zowel een adviserende als uitvoerende rol, is één van de kerncompetenties van Lejeune.

 

Bezoek voor meer informatie m.b.t. de WOW-karton campagne de website van Vouwkarton Platform Nederland